مالتودکسترین
شرکت بازرگانی امید واردات انواع مالتودکسترین با برندهای معتبر در بهترین کیفیت و مناسی ترین قیمت فروش این کالا در خدمت تولید کنندگان محترمی می باشد.

مالتودکسترین

شرکت بازرگانی امید واردات انواع مالتودکسترین با برندهای معتبر در بهترین کیفیت و مناسی ترین قیمت فروش این کالا در خدمت تولید کنندگان محترمی می باشد.جهت خرید این محصول و اطلاعات بیستر با ما تماس بگیرید.

مالتودکسترین از خانواده نشاسته اصلاح شده می باشد و از پلیمری از ساکارید که فاقد طعم شیرین  می باشد و از خشک کردن یا تصفیه شدن محلول های آبی ساکارید نشاسته خوراکی باز ترکیب شدن از هیدرولیز نشاسته معادل دکستروزdextrose equivalent  یا به اختصار de  استخراج می شود.

این محصول شامل مخلوطی از ترکیبات با وزن مولکولی بین ساکاریدها و الیکوساکاریدها هست.این ترکیب از زنجیره های بلند کربوهیدراتی می باشد یا می توان گفت زنجیره های بلند کربوهیدراتی ساخته  شده که در آن مولکول هیا گلوکز بصورت متوالی اتصال دارند و بهمین دلیل این ترکیب در برابر کربوهیدارت های ساده مانند گلوکز جزو کروبوهیدارت پیچیده دسته بندی می گردد.

مالتودکسترین با نام های پلیمری گلوکز یا کمپلکس کربوهیدرت نیز نامیده می شود.بر خلاف نشاسته در آب محلول می باشد  وبصورت پودری سفید می باشد.

مالتودکسترین de کم  دارای خاصیت شبیه چربی خوبی می باشد و برای کاهش چربی و کالری مناسب می باشد . خواص دیگری مثل تشکیل ژل ، کریستاله کردن ، کنترل انجماد ، پر کنندگی  و ایجاد احساس دهانی مناسب از دیگر کاربرد آن در صنایع غذایی می باشد.

تولید مالتودکسترین

سه روش هیدرولیز اسید ، آنزیمی ،  اسید آنزیمی این ترکیب تولید می شود

در هیدرولیز آنزیمی که با این روش تولید می گردد دارای ترکیبات خطی زیادی می باشد که محصول کدری بدست می آید  ولی این کدورت با آلفا آمیناز می توان برطرف کرد.

عمل هیدرولیز آنزیمی نشاسته در مقابل هیدرولیز اسیدی بسیار بهتر بوده و محصول تولیدی در این  نوع بهتر بوده و علاوه بر آن در این حین مواد نامطلوب کمتر ایجاد می شود  و نمک ناخواسته ای در حین تولید ایجاد نمی گردد.

در روش هیدرولیز آنزیمی در سطح بالاتری از PH و در دمای کمتری در مقایسه با هیدرولیز اسیدی انجام می گردد.از نظر توجیه اقتصادی با هزینه کمتری و تولید محصول با کیفیت تر و کمیت بیشتری مقرون به صرفه تر می باشد.

در تولید مالتودکسترین با هیدرولیز آنزیمی، نشاسته آن حدود 30 الی 40 درصد ماده خشک در دمای 80 الی 90 درجه سلسیوس خمیر ایجاد می گردد و بعد ار آن با یک آلفاآمیلاز باکترایی تیمار می شود و در شرایط میعان می رود تا رسیدن به de مورد نظر 12 الی 15 این روند ادامه می یابد.

بعد از آن محلول با جدا کردن پروتئین و چربی از صافی رد می شود و تصفیه شده و رنگبری مایع تبخیر کرده تا به مقدار 77 درصد برسد و یا آنکه خشک بشود و در رطوبت 5 درصد قرار بگیرد.

در روش چند آنزیم تولید مالتودکسترین در مرحله اول خمیر نشاسته با اسید و آلفا آمیلاز در حدود دمای 95 تا 105 درجه سلسیوس در حالت میعان قرار گرفته و در درمای 90 تا 102 خنک می شود و آنزیم بعدی به آن ملحق شده ود ر آخر فیلتر و تصفیه می شود.

ماهیت شیمیایی مالتودکسترین

این ماده وابستگی به ماده اولیه آن که از نشاسته غلات یا نشاسته ریشه باشد برای  تولید وابستگی دارد.

نشاسته ریشه در طبیعت ازسیب زمینی ، تاپیوکا ، …استخراج می شود  و نشاسته غلات از گندم ، ذرت ، … بدست می آید .

در نشاسته ریشه لیپید کمتر از نشاسته غلات هست و لیپید عامل ایجاد کردن کدورت زیاد ، بد طعم شدن ، دمیا خمیری زیاد و مهمتر از همه کم شدن مقدار ویسکوزیته در نشاسته می گردد و همچنین پروتئین سبب طعم آردی و کف کردن ایجاد می شود.

کاربرد مالتودکسترین

در تولید محصولات غذایی این ماده اهمیت ویژه ای دارد و مصرف آن زیاد می باشد .در مواد غذایی تولیدی عامل تولید ژل ، قوام ، بافت افزایش مقاومت در دمای زیاد ، زیاد شدن ویسکوزیته ، کم  شدن دمای فاز ، افزایش ماده خشک ، کنترل شدن انجماد ، جلوگیری از کریستاله شدن ، ضد کلوخه شدن ، و بسیاری موارد دیگر می باشد.ولی عملکرد پر کنندگی این ماده بسیار مورد توجه در تولیدات کارخانجات غذایی می باشد.

اندیس de در مالتودکسترین

عملکرد این ماده در ویسکوزیته و خواص رئولوژیکی با  اندیس de  تغییر می یابد  بطوریکه با زیاد شدن de مقدار حلالیت بیشتر شده و ویکسوزیته کمتر می گردد و همچنین در زیاد شدن ویسکوزیته به تشکل شدن ژل نیز بستگی دارد .

فرمول و مواد اولیه
نحوه تولید در کارخانه